Györe jól rajtolt Szardíniában

Györe László magabiztosan nyerte meg keddi első fordulós mérkőzését a 271 ezer euró összdíjazású szardíniai salakpályás férfi tenisztornán. A világranglista 74. helyén álló játékos a világ 129-ik játékosa, az indiai Sumit Nagal ellen nyert 6:3, 6:1-re. Az Olaszországhoz tartozó sziget Forte Village nevű üdülőfalujában zajló viadalt csak erre az évre hívta életre a férfi sorozatot szervező ATP a koronavírus-járvány miatt elmaradt tornák pótlására.

Előzőleg hétfőn közzétették az új ranglistákat, amelyeknél az élcsoportban nincs sok változás, a férfiaknál Diego Schwartzman tört be a legjobb tízbe, a nőknél pedig Petra Kvitová tért ugyanoda vissza. A legjelentősebb haladást a férfiaknál Jannik Sinner és Fucsovics Márton jegyezte, az olasz 29, a magyar 13 helyet lépett előre. A nőknél természetesen a párizsi bajnok Iga Świątek 37 helynyi előretörése (a 17. pozícióra) a leglényegesebb változás, Nadia Podoroska pedig 83-at javított, és most 48., míg Martina Trevisan 76-ot haladt, és most 83.

Novak Đoković az elveszített Roland Garros döntő után is nemcsak megőrizte a ranglista első helyét, hanem a Rafael Nadallal szembeni előnyt 1890 pontra növelte. Mivel az idényből már csak két fontosabb verseny, a párizsi 1000-es teremtorna és az idényzáró mestertorna maradt hátra, Novak világelsősége a jövő évi Australian Open végéig nem kérdéses.