Időjárás – Szerda, 2021. Február 17.

Változóan felhős, az előző napokhoz képest kissé melegebb idővel számolhatunk szerdán. Napközben egy intenzívebb borulás érkezik térségönkbe, elszórtan eső, a hegyvidken hószállingózás előfordulhat. Az esti órákban az alacsonyabban fekvő tájakban is gyenge havazás lehetséges. Gyenge délkeleti szél fúj, amely az esti órákban felerősödik, és északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 Celsius fok között alakul.
 
Melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, emiatt elsősorban alvászavar, dekoncentráltság, tompaság, migrén fordulhat elő. Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, de emellett még mindig jelentkezhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák is. Többfelé még a hideg idő okozhat panaszokat az arra érzékenyek körében. A borongós idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk. Öltözzünk melegen, téliesen, és erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket.
 
Az időjósok előrejelzése szerint Szerbiában csütörtökön délelőtt még többfelé borult, a Vajdaság területén száraz időre van kilátás. A délután folyamán fokozatosan felszakadozik a felhőtakaró. Napközben mérsékelt erejű, a keleti országrészeken időnként felerősödő északnyugati szél várható. A reggeli hőmérséklet -2 és 3 fok között ingadozik majd, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 10 fok között alakul.