Időjárás – Szerda, 2020.XI. 04.

Túlnyomóan felhős, a keddi naphoz képest hűvösebb idővel számolhatunk. Délelőtt csupán az ország délkeleti részén előfordulhat gyenge eső, amely a délután folyamán országszerte elterjed. Gyenge, változó irányú szél fúj. A csúcshőmérséklet 13 és 17 Celsius fok között alakul.

Az előrejelzés szerint csütörtökön többnyire borúlt lesz az idő, és további enyhe  lehülés érkezik a térségbe. Többfelé gyenge esőre van kilátás. Napközben mérsékelt erejű északi szél várható. A reggeli hőmérséklet 7 és 11 fok között ingadozik majd, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 15 fok között alakul.

Szerdán hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyebb személyeknél görcsös panaszok és fejfájás is jelentkezhet. Helyenként feltámad a szél, ami tovább fokozhatja a fejfájásos tüneteket, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat. Sokfelé csapadékos, nyirkos lesz az idő, ami miatt tartósabban is fennállhatnak az ízületi panaszok. Vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, ugyanakkor nehéz nap vár a szív- és keringési rendszer betegségeiben szenvedőkre, ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A szürke, borongós idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet, ugyanis ilyen időben nagyobb a megfázásveszély.