Időjárás – Szerda, 2020.X.28.

Mérsékelten felhős az idő a mai napon, időnkénti rövidebb napos periódusokkal. Csapadék térségünkben nem valószínű. Többnyire gyönge, változó irányú szél fúj. A csúcshőmérséklet ma 18 Celsius fok körül alakul.

Az előrejelzés szerint csütörtökön túlnyomóan felhős időre van kilátás, enyhe lehülés is várható. A délután folyamán az ország északi tájain esővel kell számolni, amely az esti órákig országszerte elterjed. Napközben gyönge, időnként mérsékelt erejű északnyugati szél várható. Holnap a reggeli hőmérséklet 5 és 10 fok között ingadozik majd, míg a nappali csúcshőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

Ma sem várható front a térségünkben, de fokozódhatnak az ízületesek panaszai, a kopásos jellegű panaszok erősödése lesz legfőképp jellemző. A nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, a megfelelő higiénia betartása ebben az időszakban nélkülözhetetlen. A borongós tájakon fáradtság, feszültség és levertség jelentkezhet. Öltözzönek rétegesen, erősítsék immunrendszerüket és fogyasszanak vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket.