Időjárás – Péntek, 2020.XI.06.

Vajdaságban enyhén felhős idővel számolhatunk, hosszabb napos periódusokkal, míg Szerbia délebbi tájain túlnyomóan borúlt lesz az idő, helyenként eső is előfordulhat. Az esti órákban országszerte megszűnik a csapadék, és fokozatosan felszakadozik a felhőtakaró. Gyönge északnyugati szél fúj. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 15 Celsius fok között alakul.

Pénteken front nem lesz térségünkben. Felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, görcsös panaszok jelentkezhetnek, sajoghatnak végtagjaink. Napközben sok napsütésre számíthatunk, ami javítja hangulatunkat, s a közérzetünket. Alacsony lehet a hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet, ugyanis nagy a megfázásveszély. A nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket, javasolják a szakemberek.

Az előrejelzés szerint szombat reggel ködös, hűvös időre van kilátás, többfelé talajmenti fagy kialakulhat. Napközben túlnyomóan derült lesz az égbolt, majd az esti órákban ismét ködképződésre, enyhe lehülésre számíthatunk. Többnyire gyenge, változó irányú szél várható.  A reggeli hőmérséklet 0 és 5 fok között ingadozik majd, míg a nappali csúcshőmérséklet 12 és 15 fok között alakul.