Időjárás – Kedd, 2020.X.20.

Egy anticiklon határozza meg időjárásunkat az elkövetkező napokban. Kedden a reggeli órákban hideg, ködös idővel számolhatunk, helyenként talajmenti fagy is előfordulhat. Ezt követően a nap nagyobb részében túlnyomóan napos időnek örülhetünk. Gyönge, változó irányu szél fúj.  A hőmérséklet reggel -1 és 5 fok között ingadozik majd, míg a napali csúcsérték 13 és 16 Celsius fok között alakul.

Az előrejelzés szerint szerdán még fagyos lesz a reggel, többfelé várható ködképződés.  Napközben a maihoz képest melegebb időre van kilátás, több napsütésre számíthatunk. Gyönge, változó irányú szél várható. A reggeli hőmérséklet 0 és 7 fok között alakul, a nappali csúcshőmérséklet pedig elérheti a 20 fokot. A hét második felében még több napsütés valószínű, és további felmelegedés várható.

Front ugyan nem lesz felettünk, de a hideg, ködös időben ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Napközben vérnyomás-ingadozás, egyeseknél görcsös panaszok jelentkezhetnek. Nagyobb a megfázás veszélye, ezért meleg, réteges öltözet javasolt, valamint ügyeljünk a bőséges folyadékbevitelre és fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket.