Időjárás – Hétfő, 2020.X.19.

Reggel helyenként ködfoltok, talajmenti fagy is képződhet. Délelőtt túlnyomóan napos, hűvös idővel számolhatunk, késő délután nyugat felől megnövekedhet a felhőzet, csapadék azonban nem valószínű. Napközben gyönge erejű, változó irányú szél fúj. A csúcshőmérséklet 12 és 15 fok között alakul.

Az előrejelzés szerint kedden is a reggeli órákban ködképződés, helyenként talajmenti fagy előfordulhat. Napközben többnyire derült, hűvös időre van kilátás. Gyönge, változó irányú szél várható. A reggeli hőmérséklet 0 és 5 fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 16 Celsius fok között alakul.

Fronthatás nem lesz, de a hidegfrontra érzékenyeknél az olyan általános tünetek, mint a  migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák mellett várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki. Nagyobb a megfázás veszélye, ezért meleg, réteges öltözet javasolt. A döntően napsütéses idő pozitívan befolyásolja majd hangulatunkat.

Az elkövetkező időszakban a parlagfű virágporának mennyisége várhatóan legfeljebb alacsony szintet ér el, tüneteket okozó pollenkoncentráció nem várható. A többi nyári allergén, mint a csalánfélék, a pázsitfűfélék, az üröm, illetve a libatopfélék virágporából esetlegesen előfordulhat még néhány szem a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma az alacsony-közepes tartományban várható.