Időjárás – Csütörtök, 2020.X.29.

Ma túlnyomóan felhős idővel számolhatunk, enyhe lehülés is érkezik térségünkbe. A délután folyamán az ország északi tájain elered az eső, amely az esti órákban illetve az éjszaka folyamán elterjed országszerte. Napközben gyönge, időnként mérsékelt erejű északnyugati szél fúj. A mai csúcshőmérséklet 15 és 19 Celsius fok között alakul.

Az időjósok prognózisa szerint pénteken borúlt időre van kilátás, csapadék azonban napközben nem valószínű. Gyönge esőre csupán az esti órákban, Vajdaság északi részén van kilátás. Napközben gyönge, időnként mérsékelt erejű nyugati szél várható. A holnapi reggeli hőmérséklet 6 és 11, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet, a maihoz hasonlóan 15 és 19 fok között alakul.

Északnyugat felől érkező hidegfront hatása érezhető ma a térségünkben. Felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, fejfájás, görcsös panaszok, illetve keringési problémák jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A borongós, többfelé csapadékos délutánon a gyulladásos panaszok is intenzívek lehetnek, illetve a levertség, fáradékonyság is gyakoribb lesz. Az idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért nélkülözhetetlen a megfelelő higiénia betartása. Öltözzünk rétegesen, erősítsük immunrendszerünket és fogyasszunk vitaminban gazdag zöldség-, és gyümölcsféléket, üzenik a szakemberek.